Ramazan Ayında Paylaşımcılık ve Manevi Değerler

Ramazan Ayında
Spread the love

Samimiyetle Yardım Etmek: Ramazan Ayında Paylaşımcılık ve Manevi Değerler

“11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı, paylaşmanın ve merhametin önemini hatırlatan kutsal bir dönemdir. Müslümanlar bu ayda oruç tutarak, ibadetlerini yerine getirerek ve ihtiyaç sahiplerine yardım ederek manevi bir arınma ve dayanışma sürecini yaşarlar. Ancak son zamanlarda gözlemlediğimiz üzere, bazı insanlar Ramazan Ayında yaptıkları yardımları sosyal medyada büyük bir gösterişle paylaşmaya başlamışlardır.

Elbette ki iyilik yapmak güzel bir davranıştır ve başkalarının da bu tür davranışları teşvik etmesi önemlidir. Ancak yapılan yardımın samimiyeti ve niyeti, itibar edilmeye değer olmalıdır. Yardım yaparken kendimizi üstün veya üst sınıf insanlar olarak görme yanlışıyla hareket etmek, aslında tamamen anlamından uzaklaştığımız anlamına gelir.

İnsanlık tarihindeki büyük hayırseverlerin çoğu sessiz kahramanlardır. Onlar cömertliklerini besleyen manevi değerleri ön plana çıkarmayı tercih etmiştir. Yardım yaparken samimiyetle hareket etmek demek, karşı tarafa şov yapmak için değil gerçek ihtiyaçlara destek olmak için el uzatmaktır.

Ayrıca unutulmamalıdır ki, hayat belki de en çok koşturanların değil en çok sevgisini paylaşabilenlerin kazandığı bir maratondur. Gerçek iyilik hiçbir beklentiye dayalı olmadığı gibi takipçi sayısı veya beğeni almak gibi şöhret arayışlarına da bağlı değildir.

Bu Ramazan Ayında herkesin kul hakkına saygılı davranması gerekmektedir. Yardım yaparken gönül rızası ile hareket etmek,

Sessizce ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak daha erdemli bir davranıştır.

Dadaş Ocakları Ve Kocaeli Sevdası Genel Başkanı :Eyüp COŞKUN