Dadaş Ocakları’ndan Kur’an’a Hakaret Edenlere Sert Tepki

Kur'an ve Dadaş Ocakları
Spread the love

Türkiye’nin köklü sivil toplum örgütlerinden biri olan Dadaş Ocakları, son zamanlarda artan Kur’an’a hakaret eylemlerine sessiz kalmadı. Örgüt, Kur’an’ın yüceliğini anlatan bir panel, Kur’an’ı yakanlara tepki gösteren bir basın bildirisi, Kur’an’ın manevi değerini vurgulayan bir video ve Kur’an’ı okuyan ve anlayan gençlere burs verme gibi çeşitli etkinliklerle, İslam karşıtı saldırılara karşı duruşunu ortaya koydu.

Dadaş Ocakları Başkanı Eyüp Coşkun,nun yaptığı açıklamada, Kur’an’a hakaret eden yurt dışındaki kişilerin, İslam’ın barış ve hoşgörü mesajını anlamadıklarını, Müslümanların birliğini ve kardeşliğini bozmaya çalıştıklarını söyledi. Coşkun, “Kur’an bizim hayat kaynağımız, şerefimiz, onurumuzdur. Kur’an’a hakaret edenler, sadece bir kitaba değil, bütün bir medeniyete, bütün bir insanlığa hakaret etmiş olurlar. Biz Dadaş Ocakları olarak, bu tür saldırıları şiddetle kınıyor, Türkiye’nin ve İslam dünyasının yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Kur’an’ın yüceliğini anlatmak, Kur’an’ı okumak ve anlamak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Dadaş Ocakları, Kur’an’a hakaret eden yurt dışındaki kişi ve kuruluşlara karşı, İslam Dünyasınında Sert Tepkiler Göstermesini Arzu Ediyoruz.Dünya Milletleri Şunu Unutmamalıki Tek Kurtuluş Yolu İslam’dır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir