Dadaş Ocakları hedef belirledi

Dadaş Ocakları Genel Başkanı Eyüp Coşkun
Spread the love
ERZURUM gazetesi
Haftasonu gerçekleştirilen Birinci Olağan Kongre’yle Dadaş Ocakları’nın kent için 3 hedef belirlediğini belirten Genel Başkan Eyyüp Coşkun, bunların hayata geçirilmesi için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.
COŞKUN HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Bu günün dünyasında yaşayan insanların teknolojinin getirdiği yenilik ve hayatı kolaylaştıran yeniliklere karşın mutsuz olduğunu belirten Dadaş Ocakları Genel Başkan Eyyüp Coşkun, insanların bu alandaki boşluğu doldurabilmek için değişik yollara başvurduğunu kaydetti.
Dadaş’ın kültür, barış ve hoşgörüsünü esas alan düşüncelerin psikolojik olarak bunalan insanlık için en emin liman görevi gördüğünü ifade eden Coşkun, “Bu noktada en önemli sorun, Dadaşlığ’ı doğru anlamak ve anlatmaktır. Çünkü insan, doğasında olan ‘yararlı olma’ duygusunu, parasal karşılık beklemeden bir amaca bağlanma, içinde bulunduğu topluma bir değer katma ihtiyacını yalnızca sivil toplum kuruluşlarında doyurabiliyor. Bu kuruluşlar, çok büyük sayıda insanın yapıcı potansiyelini ortaya çıkarıyor, bir amaca yönlendirerek tüm toplum için yararlı bir sonuca dönüştürüyor. Dadaş Ocağı olarak, ilk olarak insanların içine düştüğü ahlaki çöküntüye çözüm üretmektir. Erzurum evlerinin ve diğer tarihi eserlerinin yok olmaması için gerekli çalışmaları yapmak ve kentin ağaçlandırılması projesi önceliklerimizdir” diye konuştu.

http://www.erzurumgazetesi.com.tr/haber/Dadas-Ocaklari-hedef-belirledi/51618